Σχετικά με το paintball

Λίγα Λόγια για το paintball


Είναι λιγότερο από 15 χρόνια, που το paintball αναγνωρίστηκε σαν ένα από τα περισσότερο συναρπαστικά αθλήματα παγκοσμίως. Το paintball παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες από εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Είτε παιδιά ή μαθητές, είτε μπαμπάδες ή μαμάδες, όλοι οι παίκτες paintball μοιράζονται από κοινού την ίδια αγάπη για περιπέτεια και δυνατό συναγωνισμό. Πρόκειται για ένα άθλημα στο οποίο άνδρες και γυναίκες, κορίτσια και αγόρια, συναγωνίζονται με ίδιους όρους.


Η σωματική διάπλαση, η δύναμη και η ηλικία δεν είναι τόσο σημαντικά στο παιχνίδι όσο η ευφυΐα και η αποφασιστικότητα. Σαν μια παρτίδα σκάκι, το να μπορείς να σκέφτεσαι γρήγορα και αποφασιστικά είναι αυτό που σε κάνει νικητή. Το paintball είναι επίσης ένα άθλημα διάπλασης χαρακτήρων. Οι παίκτες μαθαίνουν την σημαντικότητα της ομαδικής δουλειάς, και κερδίζουν αυτοσεβασμό, αναπτύσσοντας παράλληλα ηγετικές ικανότητες. Όμως πάνω από όλα, το paintball είναι διασκέδαση. Από την στιγμή που η αδρεναλίνη θα αρχίσει να κυλάει στο αίμα, δεν μπορεί παρά μόνο να λατρέψει κάποιος την συγκίνηση του παιχνιδιού.


Το paintball, είναι ένα παιχνίδι-μίξη των παιδικών παιχνιδιών όπως κλέφτες και αστυνόμοι, κρυφτό, κυνηγητό αλλά είναι πολύ περισσότερο συναρπαστικό, ευφυές και δύσκολο καθώς οι ρόλοι των παικτών δεν είναι διακριτοί και ανά πάσα στιγμή ο επιτιθέμενος γίνετε αμυνόμενος και το ανάποδο. Αν και υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές του παιχνιδιού, η βασική ιδέα είναι η ύπαρξη δύο ισοδύναμων ομάδων, που προσπαθεί η κάθε μια να κατακτήσει την αντίπαλη σημαία ή βάση.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ PAINTBALL: Διδάσκει την σημαντικότητα της ομαδικής δουλειάς. Προτρέπει σε απόκτηση αυτοπεποίθησης. Βοηθάει στην ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων ηγεσίας. Βοηθάει στην συνειδητοποίηση ότι οποιαδήποτε πραγματική εμπόλεμη περιοχή είναι ένα μέρος που δεν θα πρέπει να βρίσκεται κανένας. Μα πάνω από όλα μας Διασκεδάζει.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ PAINTBALL: ΔΕΝ προάγει τη βία. ΔΕΝ ηρωοποιεί τον πόλεμο. ΔΕΝ διδάσκει τους ανθρώπους να πυροβολούν. ΔΕΝ προετοιμάζει τους ανθρώπους για τον στρατό. ΔΕΝ κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ανίκητοι.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ PAINTBALL:
Το paintball είναι ένα σχετικά νέο άθλημα. Ήταν το 1958 όταν η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ επινόησε ένα πιστόλι για να μαρκάρει με χρώμα τα δέντρα. Η Ένωση Κτηνοτρόφων ΗΠΑ αποδέχθηκε την ιδέα του πιστολιού μαρκαρίσματος, και το πρότεινε στους κτηνοτρόφους σαν εναλλακτική λύση για το μαρκάρισμα των ζώων.
Πιστεύεται ότι το πρώτο παιχνίδι paintball έγινε ανάμεσα σε δύο βοσκούς αγελάδων (cowboys) όταν ενώ καθόντουσαν γύρω από την φωτιά ένα βράδυ, αποφάσισαν να παίξουν με τα πιστόλια μαρκαρισμάτων των ζώων.
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι γνώρισε γρήγορη ανάπτυξη. Οι πιο σημαντικές αλλαγές ήταν η είσοδος και αποδοχή των κανονισμών και τα ειδικά σχεδιασμένα μέσα και παρελκόμενα που έκαναν το παιχνίδι πιο ασφαλές.